» üye girişi » sitemize üye olun
   
18 Şubat 2023 Cumartesi günü yapılan 10. olağan genel kurulumuz sonucunda yeni yönetim kurulumuz seçilmiştir. Eski yönetim kurulu üyelerimize teşekkür eder, yeni yönetim kurulu üyelerimize başarılar dileriz....             
 
FIRINDA DOMUZ BALIĞI
Malzeme:
Bir adet 500-750 gr domuz balığı, 2 adet orta boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 2 adet orta boy domates, yarım yemek kaşığı domates salçası, yarım su bardağı sıvı yağ (tercihen zeytin yağı), yarım demet maydanoz, tuz, karabiber.

Yapılışı:
Domuz balığının derisi sert olduğu için öncelikli olarak yüzülmesi gerekir. Aynen fileto işleminde olduğu gibi keskin bir bıçakla ve fazla bastırmadan bıçağı kaydırarak deriyi yüzmek mümkündür. Yüzme işlemini kolaylaştırmak için balık 2 parmak eninde olacak şekilde parçalara da bölünebilir. Balığı alacak derinlikte fırın kabı veya borcam içerisine kurusoğanlar halka halka doğranır, sarımsaklar küçük dilimler haline getirilerek soğana eklenir, üzerlerine sıvı yağ içerisinde karıştırılarak inceltilmiş domates salçası, bir tutam tuz ve karabiber, kıyılmış maydanoz eklenerek hafifçe ovalar şekilde iyice karıştırılır. Derisi yüzülmüş ve yaklaşık 2 parmak eninde kesilmiş balık parçaları (balığın kafası da dahil), karışımın içerisinde yuvarlanarak her tafafının yağlanması sağlanır. Bu işlemin tamamlanmasının ardından fırın 170-180 dereceye getirilerek ısınmaya bırakılır ve balığın olduğu kap da buzdolabına konularak dinlenmeye alınır. Fırın ısındıktan sonra, balık parçaları yine karışım içinde çevrilir ve üzerlerine halka halka doğranmış domatesler dizildikten sonra kap fırına konulur. Balık yaklaşık 20-25 dakikada pişecektir ancak yine de, fırının gücüne bağlı olarak, 15 dakikadan sonra arada bir kontrol edilerek balığın istediğiniz kıvamda pişmesini sağlayabilirsiniz. Balık sıcak yenilebileceği gibi soğuduktan sonra da ayrı bir lezzet almaktadır. Yanında ekşili roka salatasını ihmal etmemek kaydıyla afiyetle yiyebilirsiniz.

Kaynak: Hakan Doygun - (80 lik usta bir balıkçıdan alıntı)


...

Yazar: Tarık ERSAL | Okuma: 1054 | Tarih: 28/07/2008 13:39:22
 

Daha önce ilan edildiği üzere, 11 Şubat 2023 tarihinde yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeni ile 1...
yazının devamını oku »

RASTGELE-DER'İN KURULDUĞU 2002 YILINDAN BU YANA AMATÖR BALIKÇILIK İLE İLGİLİ MEVZUATTA NELERİN DEĞİŞİMİNİ, GELİŞİMİNİ SAĞLAYABİLDİK?
Bilindiği üzere Derneğimiz RASTGELE-DER'in Tüzüğünün amaç maddesinde yer alan "amatör balık avcılığı...
yazının devamını oku »

KENE Mİ TEHLİKELİ, YOKSA ÇENE Mİ?
Her sene bir kere, nadiren iki kere fırsat bulduğumuz bir maceramız var. Bu macera 3-4 günlüğüne Kız...
yazının devamını oku »

DOSTLARLA AVLANMAK
Dostluk kavramı herkes gibi benim için de çok değerli bir kavramdır. Bu zamanda dost bulmak tabiri c...
yazının devamını oku »

EŞİM NASIL BALIKÇI OLDU?

Çoğu erkek eşi balık avına çıkmadığı için bu güzel zevkten mahrum kalıyor.Ben bu k...
yazının devamını oku »

Tüm köşe yazıları

İstanbul Ankara İzmir

 

Site içerisinde online olan kullanıcılar (1 kişi)
Kahraman Melek,
tarifler | hakkımızda | iletişim | basından haberler | balık ve kamp malzemesi | trofe | ilk yardım | linkler | rastgele-der ailesi